Over ons

Agressie komt steeds vaker voor in onze maatschappij. In het dagelijks leven worden we regelmatig geconfronteerd met verbaal en soms zelfs fysiek geweld. Ook op het werk hebben veel mensen regelmatig te maken met agressie en dat kan een behoorlijke impact hebben op het persoonlijk functioneren. Het aanleren van technieken en vaardigheden om daar beter mee om te gaan geeft minder werkdruk en een veilig gevoel op het werk. Door een actieve begeleiding worden medewerkers zelfverzekerder en verbetert hun persoonlijke effectiviteit. Ook voor teams is een agressietraining ideaal. Goede afspraken verhogen de veiligheid, verbeteren de werksfeer en verminderen stress.

Wintraecken Agressie trainingen & Advies

Wintraecken coacht organisaties en medewerkers in diverse branches op agressie en weerbaarheid. Door maatwerk trainingen aan te bieden in het omgaan met en het voorkomen van agressie zorgen we voor meer veiligheid, assertief gedrag en verbeterde communicatie. Professioneel optreden bij agressief gedrag loont. Niet alleen medewerkers varen daar wel bij, ook de agressor zelf heeft baat bij een goede benadering. Door te leren sterker te staan in het omgaan met agressief gedrag neemt de ernst van incidenten af en kan agressief gedrag worden omgebogen en begrensd naar acceptabel gedrag.

Over Frank

Frank Wintraecken is eigenaar en oprichter van Wintraecken Agressietrainingen en Advies. Met 25 jaren lange werkervaring in de psychiatrie en gehandicaptenzorg- als behandelaar Forensische psychiatrie, gedragsdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel en behandelaar volwassenen psychiatrie - kent hij als geen ander de gevolgen van agressie. Frank heeft gewerkt met delinquenten met psychische problemen, gedragsgestoorde jongeren en volwassenen met verslavingsproblematiek en clienten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Hij behandelt nog steeds jongeren met multiproblematiek.
In zijn werkveld komt agressie,manipulatief en verward gedrag veelvuldig voor. Hij weet dan ook als geen ander welke impact agressie kan hebben op mensen die er ongewild mee in aanraking komen.

Frank heeft ruimschoots ervaring in het geven van sociale vaardigheidstrainingen, effectieve gesprekstechnieken toepassen en traint mensen zowel individueel als in groepsverband. Hij is BIG geregistreerd, gecertificeerd trainer in de Yucel methode en de Liberman sociale vaardigheidstrainingen en gesprekstechnieken. Met zijn kennis en ervaring weet hij exact, met welke problemen en uitdagingen, deelnemers te maken hebben. Hij weet hen op de juiste manier te begeleiden om agressief gedrag effectief in de kiem te smoren.


Onze acteurs & trainers

Frans
Ik ben Frans, 30 jaar, wonende in het prachtige Kerckebosch, Zeist. Ik woon naast het bos en ben daar ook vaak te vinden: ofwel voor een goede wandeling met de hond of om lekker te mountainbiken. Grotendeels is mijn agenda gevuld met trainingsacteren. Specialiteiten van mij zijn: Agressie, De-escalerend handelen, Verward gedrag, Delegeren, Feedback, Slechtnieuwsgesprek, Conflicthantering.
Rian
Hallo, ik ben Rian van Arendonck en werk al heel wat jaren als trainingsactrice.
Door zo realistisch mogelijk spel te leveren geef ik deelnemers kans om op een veilige manier te oefenen.
Hierdoor kan op een prettige manier geleerd worden effectiever te communiceren. ( Ik werk vanuit mildheid, compassie en humor.)
Yvonne
Mijn naam is Yvonne Hiddema en sinds tien jaar ben ik trainingsacteur. Voor
dit werk is de combinatie van mijn twee studies ideaal: communicatie én
trainingsacteren. In verschillende trainingen ben ik inzetbaar: omgaan met weerstand en
agressie, samenwerken, feedback geven, communicatie op de werkvloer etc. Veiligheid en plezier tijdens een training zijn onontbeerlijk om een
leermoment te creëren bij deelnemers. Een goede samenwerking met de trainer hoort daarbij. Tijdens mijn werk kom ik op mooie plekken: de zorg, het onderwijs, de retail. Voorlopig hoop ik dit werk nog heel lang te kunnen doen; het zou leuk zijn als ik daarbij jou mag tegenkomen.
Manon
Ik ben Manon Bouts en naast mijn werk in de jeugdzorg, kunnen jullie mij tegenkomen als trainingsactrice.
Vaak worden cursisten een beetje nerveus als ze van de trainer horen dat er met een acteur geoefend gaat worden.

Al kan ik jullie vertellen dat achteraf bijna iedereen teruggeeft dat het best wel meeviel en er van geleerd hebben.
Hoe dan? Het wordt namelijk geen toneelstukje, samen oefenen we om met bepaalde situaties beter uit de voeten te kunnen.

Het trainingsacteren doe ik met veel enthousiasme en leer zelf ook weer van jullie als deelnemer. Ik hoop jullie eens tegen te komen bij de training van Frank!
Ton
Mijn achtergrond als professioneel acteur gecombineerd met mijn ruime ervaring als ondernemer in het bedrijfsleven, helpen mij bij het realistisch neerzetten van gewenst gedrag.

Mijn kracht ligt in het spelen van realistisch spel, zonder het spelen van een type.

Ik ben intuïtief en speel dus in op wat ik zie en hoor. Ik creëer een veilige sfeer en geef constructieve feedback.
Kenmerken: geloofwaardig spel, laagdrempelig, improvisatie.
Ervaringsgebieden: management; assessment; mediation/buurtbemiddeling; agressie en confronterende gespreksvoering; zorg en (jeugd)welzijn); onderwijs
Door mijn coach ervaring ben ik tevens geschikt als (co) trainer voor Wintraecken agressietrainingen.

Frans
Als bewegingsagoog en docent geweld en gevaarsbeheersing,  bied ik mijn specialisme fysieke weerbaarheids-training op maat aan bij Wintraecken agressietrainingen. Ik doe dit met veel passie vanuit mijn sport en werkervaring als IBT Docent opleidingscentrum Politie, Sgt 1 sport opleidingscentrum Defensie en SGL zorg  Consultatie en Behandeling etc.
Maar ook mijn sportieve achtergrond als Trainer/Coach Boksen,Judoleraar B 3 dan/ Jiu Jitsu , Martial arts / close combat instructor.
Owner Verhaegen Sports Gym,  Weerbaarheidscentrum043 & Verhaegen Sports Professional.
Baukje
Creatief, denken in mogelijkheden, positiviteit en vooral een mensen mens. Dit zijn zomaar wat steekwoorden die mij omschrijven. Ik ben Baukje Prickarts 45 jaar, samenwonend met Hilko en trotse mama van onze dochter Janne. Ik heb veel ervaring in het zorgwereldje en mijn hart verkocht aan de kwetsbaarste doelgroep van de samenleving Mijn grote hobby toneelspelen èn de jarenlange ervaring in de zorg hebben me bij Wintraecken agressietrainingen gebracht. Er was meteen een klik tijdens ons gesprek en het voelde dan ook meteen als thuiskomen. Dit is wat ik wil, mensen helpen nòg beter in hun werk te laten worden door inzet van mijn ervaringen. Onbegrepen gedrag, grensoverschrijdend gedrag en psychopathologie zijn de gedragingen waar ik graag mee aan de slag wil . Ik verheug me dan ook op mijn samenwerking met jullie.
Mandy
Mijn naam is Mandy Verboeket. Ik werk als (vrijwillig) trainingsactrice voor Wintraecken agressietrainingen Mij kun je vooral tegenkomen als trainingsacteur als t gaat om de training NAH, Niet Aangeboren Hersenletsel. Als gevolg van Reuma weet ik hoe het oa is om om te moeten gaan met de niet zichtbare gevolgen van een aandoening/ letsel. Daarnaast kan ik in de training mijn achtergrond in de zorg en als geschoold acteur ongelofelijk betekenisvol inzetten en zo andere handvaten te geven in het ' omgaan' met onbegrepen gedrag.
Marinka
Ik ben Marinka, 33 jaar en moeder van twee leuke jongens. Ik ben oorspronkelijk Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en inmiddels geruime tijd werkzaam binnen de schuldhulpverlening. Daarnaast heb ik zo’n 10 jaar aan verschillende vormen van improvisatietheater gedaan.
Het spel met een trainingsacteur tijdens een training van Wintraecken agressietrainingen, is vaak een welkome afwisseling tussen theorie en praktijk. Door mijn ervaring in de spreekkamer gecombineerd met improvisatietheater kan ik een realistische situatie neerzetten. Een veilige manier voor cursisten om te oefenen en ervaren hoe ze in bepaalde situaties kunnen reageren (of juist niet…).
Ik daag je uit om het spel mee te spelen!
Loes
Mijn naam is Loes en ik ben 32 jaar. Ik woon samen met mijn man en dochter in het mooie Walem in Zuid-Limburg. Ik werk al geruime tijd als psycholoog, waarin ik gespecialiseerd ben ik in het omgaan met gedragsproblemen bij mensen, met een vorm van dementie. Het fascineert én verwondert mij hoe onze hersenen werken. Ik draag graag bij aan het optimaliseren van geluksmomenten wanneer er iets fout gaat in de hersenen, zoals bij dementie of NAH. Door de jaren heen zijn Frank en ik ons bij trainingen tegen gekomen en is hier een samenwerking uitgerold. Bij Wintraecken Agressietrainingen zal ik zowel bijdragen als coach zijnde bij individuele trajecten rondom het begeleiden van cliënten met emotie-regulatieproblematiek. Als trainer zijnde bij het geven van trainingen in de omgang met agressie (dementie – Niet Aangeboren Hersenletsel).


Onze trainingen worden specifiek afgestemd op de doelgroep waarmee bedrijven in aanraking komen. We werken met trainingsacteurs en schakelen ervaringsdeskundigen in. Onze verschillende trainingen richten zich op medewerkers, leidinggevenden en agressors. Ze kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.
Onze Trainingen
Doelgroepen
Overig
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram