Terug naar alle trainingen

Omgaan met verbale agressie en intimiderend gedrag

(geaccrediteerde training 12 PE)

De training Omgaan met verbale agressie is bedoeld voor iedereen die in aanraking komt met agressie op de werkvloer. Agressie is een steeds groter wordend probleem. Eén op de drie medewerkers komt ermee in aanraking en helaas komt het in veel branches veelvuldig voor. In de zorg, detailhandel, horeca, het openbaar vervoer en zelfs het onderwijs komt zowel verbaal als fysiek geweld voor. Medewerkers die in aanraking komen met agressieve klanten, patiënten of cliënten voelen zich geïntimideerd en onveilig en worden angstig tijdens het uitvoeren van hun functie. Dat kan op de lange termijn psychische en lichamelijke klachten veroorzaken. Daardoor kunnen medewerkers langdurig ziek raken of op zoek gaan naar ander werk.
De duur van deze training is twee tot drie dagdelen.
Tijdens de training Omgaan met verbale agressie maken we gebruik van de zogenaamde CLAP-methode: Consequent Leren Agressie te Pareren. Met behulp van deze methode krijg je een beter zicht op je persoonlijke eigenschappen en je eigen gedrag en vergroot je je kennis over agressie.
Door gebruik te maken van trainingsacteurs die reële situaties nabootsen leer je adequaat te reageren en effectief om te gaan met agressie.
Ook te volgen met het door de overheid vrijgegeven STAP-budget

Voor wie is deze training bedoeld?

Kom je tijdens de uitoefening van je beroep veelvuldig in aanraking met agressiviteit van klanten, cliënten, patiënten, leerlingen of andere mensen? Dan is deze training geschikt voor jou. Of je nu in de horeca werkt, de detailhandel, de zorg, het onderwijs, bij gemeentelijke diensten of de telemarketing, door de unieke samenstelling van deze training is hij bijzonder effectief voor alle beroepen.

Leerdoelen

Kennen en herkennen van verschillende soorten agressie
Weten welke vaardigheden toegepast moeten worden
Inzicht krijgen in eigen gedrag en het effect daarvan op de ander
Leren stellen en hanteren van eigen grenzen
Vertrouwd raken met de methode
Inzicht hebben in het gedrag van een agressor
Te werk kunnen gaan met een veilig gevoel

Overige informatie

Trainingen worden gegeven in groepsverband, maar kunnen ook (aangepast) individueel worden aangeboden.
Groepstrainingen (max 14 deelnemers).
Lesmap voor de deelnemer.
De training wordt begeleid door één of twee trainers en een of twee trainingsacteurs (afhankelijk van de behoefte).
Alle trainingen kunnen digitaal worden gevolgd (m.u.v. Overvaltraining)
Begeleiding door 1 of 2 gecertificeerde trainers.
Al onze trainingen zijn gekoppeld aan een borgingstraject. Elke training moet elk jaar worden herhaald (of verdiept), zodat de geleerde methodiek ook gewaarborgd blijft. Neem voor meer informatie borgingstraject, contact op met Wintraecken agressietrainingen.
De trainingen wordt “in company” gegeven. Om de training zoveel mogelijk op uw bedrijf of organisatie af te stemmen wordt maatwerk geboden. In onderling overleg wordt de gekozen training opgesteld en uitgevoerd met de focus op een specifiek probleem binnen uw bedrijf.
Acteurs en trainers met een specifiek specialisme (bv verward, NAH etc)
Ook te volgen met het door de overheid vrijgegeven STAP-budget

Vraag direct uw training aan!

Contactformulier
Onze Trainingen
Doelgroepen
Overig
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram