Wintraecken Agressietrainingen

Event over grensoverschrijdend gedrag “De Ring”

Een nieuw event over grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs. Sexting, intimidatie, agressie, ( cyber) pesten, groepsdruk, depressief gedrag, shaming. Studenten krijgen vaak te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dit kan face to face, fysiek of via sociaal media gebeuren. Slachtoffers kunnen hier ontzettend onder lijden, maar durven dit niet kenbaar te maken. Daders van grensoverschrijdend gedrag hebben vaak niet in de gaten, wat voor een leed ze kunnen veroorzaken. Docenten zien het gebeuren, als het vaak te laat is.
 
  • Duur van het event "De Ring” is 3 uur.

Voor wie is deze training bedoeld?

Studenten, leerlingen (LBO,MBO,HBO en WO), die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komen of dreigen te komen. Het event is geschikt voor studenten die het overkomt, maar ook voor studenten die grensoverschrijdend gedrag inzetten. Studenten leren meer inzicht te krijgen in wat grensoverschrijdend gedrag is en vooral wat de gevolgen kunnen zijn. Studenten leren dat bepaalde handelingen ( laten) doen, teksten en foto s versturen niet normaal gedrag is en je hierin je grenzen mag aangeven. Zonder angst te hebben dat je niet meer bij een groep hoort of erger dat het slachtoffer zich verder gaat afzonderen….

Leerdoelen

  • De student ervaart wat grensoverschrijdend gedrag is.

  • De student leert op te komen voor zichzelf.

  • De student leert op een volwassen manier naar zijn gedrag en houding te kijken.

  • De student ervaart wat de gevolgen van grensoverschrijdend gedrag zijn.

Overige informatie

  • Duur van het event "De Ring” is 3 uur. Het fysieke event kan worden gevolgd door een grote groep studenten (max 50).

  • "De Ring” staat bol van actieve werkvormen en praktische situaties, die studenten prikkelen tot nadenken. Onder leiding van 2 ervaren trainers en de inzet van 3 jonge professionele trainingsacteurs, gaan studenten anders naar hun gedrag en houding kijken.

  • "De Ring” is ook beschikbaar voor (grote) bedrijven, waar medewerkers in aanraking komen met grensoverschrijdend gedrag.

Vraag direct uw training aan!