De training Veilig huisbezoek is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig huisbezoeken aflegt en daarbij te maken krijgt met agressief gedrag. Helaas is het afleggen van een veilig huisbezoek niet altijd even vanzelfsprekend. Normen en waarden lijken te vervagen en zeker in de eigen woonomgeving kunnen mensen zich sneller laten gaan. Of je nu een thuiszorgmedewerker bent, een pizzakoerier, meteropnemer of deurwaarder, agressief gedrag bij een huisbezoek komt helaas voor. Een kleine tegenvaller kan voor mensen aanleiding zijn zich op een agressieve manier af te reageren en daarop reageren kan lastig zijn, zeker als je je in de woonomgeving van de ander bevindt. Tijdens deze training leer je hoe je huisbezoek zo veilig mogelijk houdt.
De duur van deze training is twee dagdelen.
Tijdens de training Veilig huisbezoek maken we gebruik van trainingsacteurs om diverse situaties zo reëel mogelijk na te bootsen.
Ook worden diverse interventies toegepast om deelnemers meer inzicht te geven in eigen gedrag en grenzen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Kom je tijdens de uitoefening van je beroep veelvuldig bij mensen thuis of aan de voordeur en is er daarbij soms sprake van agressiviteit bij klanten, patiënten of clienten? Dan is deze training geschikt voor jou. Of je nu in de horeca werkt, voor een energieleverancier, bij een incassobureau, een postorderbedrijf of bijvoorbeeld de thuiszorg, de unieke samenstelling van deze training zorgt ervoor dat hij bijzonder effectief is voor alle beroepen.

Leerdoelen

Inzicht hebben in de verschillende soorten agressie
Het verkrijgen van inzicht in eigen gedrag
De eigen persoonlijke grenzen kennen en deze ook weten te hanteren naar anderen toe
Een huisbezoek veilig weten voor te bereiden
De veiligheid van een ruimte kunnen inschatten

Overige informatie

Trainingen worden gegeven in groepsverband, maar kunnen ook (aangepast) individueel worden aangeboden.
Groepstrainingen (max 14 deelnemers).
Lesmap voor de deelnemer.
De training wordt begeleid door één of twee trainers en een of twee trainingsacteurs (afhankelijk van de behoefte).
Alle trainingen kunnen digitaal worden gevolgd (m.u.v. Overvaltraining)
Begeleiding door 1 of 2 gecertificeerde trainers.
Al onze trainingen zijn gekoppeld aan een borgingstraject. Elke training moet elk jaar worden herhaald (of verdiept), zodat de geleerde methodiek ook gewaarborgd blijft. Neem voor meer informatie borgingstraject, contact op met Wintraecken agressietrainingen.
De trainingen wordt “in company” gegeven. Om de training zoveel mogelijk op uw bedrijf of organisatie af te stemmen wordt maatwerk geboden. In onderling overleg wordt de gekozen training opgesteld en uitgevoerd met de focus op een specifiek probleem binnen uw bedrijf.
Acteurs en trainers met een specifiek specialisme (bv verward, NAH etc)
Ook te volgen met het door de overheid vrijgegeven STAP-budget

Vraag direct uw training aan!

Contactformulier
Onze Trainingen
Doelgroepen
Overig
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram