Veilig huisbezoek

De training Veilig huisbezoek is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig huisbezoeken aflegt en daarbij te maken krijgt met agressief gedrag. Helaas is het afleggen van een veilig huisbezoek niet altijd even vanzelfsprekend. Normen en waarden lijken te vervagen en zeker in de eigen woonomgeving kunnen mensen zich sneller laten gaan. Of je nu een thuiszorgmedewerker bent, een pizzakoerier, meteropnemer of deurwaarder, agressief gedrag bij een huisbezoek komt helaas voor. Een kleine tegenvaller kan voor mensen aanleiding zijn zich op een agressieve manier af te reageren en daarop reageren kan lastig zijn, zeker als je je in de woonomgeving van de ander bevindt. Tijdens deze training leer je hoe je huisbezoek zo veilig mogelijk houdt.

Voor wie is deze training bedoeld?

Kom je tijdens de uitoefening van je beroep veelvuldig bij mensen thuis of aan de voordeur en is er daarbij soms sprake van agressiviteit bij klanten, patiënten of clienten? Dan is deze training geschikt voor jou. Of je nu in de horeca werkt, voor een energieleverancier, bij een incassobureau, een postorderbedrijf of bijvoorbeeld de thuiszorg, de unieke samenstelling van deze training zorgt ervoor dat hij bijzonder effectief is voor alle beroepen.

Leerdoelen Veilig huisbezoek

  • Inzicht hebben in de verschillende soorten agressie
  • Het verkrijgen van inzicht in eigen gedrag
  • De eigen persoonlijke grenzen kennen en deze ook weten te hanteren naar anderen toe
  • Een huisbezoek veilig weten voor te bereiden
  • De veiligheid van een ruimte kunnen inschatten

Onze werkwijze

Tijdens de training Veilig huisbezoek maken we gebruik van trainingsacteurs om diverse situaties zo reëel mogelijk na te bootsen. Daardoor leer je adequaat te reageren en effectief om te gaan met agressief gedrag tijdens huisbezoek. Ook worden diverse interventies toegepast om deelnemers meer inzicht te geven in eigen gedrag en grenzen.

Duur

De duur van deze training is twee dagdelen.

Overige informatie

Deze training is in groepsverband maar kan ook (aangepast) individueel worden aangeboden. Het maximale aantal deelnemers is vijftien. De training wordt begeleid door één of twee trainers, afhankelijk van de behoefte.

Trainingen op maat

Deze training wordt “in company” gegeven. Om de training zoveel mogelijk op jouw bedrijf of organisatie af te stemmen wordt maatwerk geboden. In onderling overleg kan deze training worden opgesteld en uitgevoerd met de focus op een specifiek probleem binnen jouw bedrijf.