Agressiebeheersing

Onze maatschappij vraagt veel van mensen. De snelheid waarmee dingen verwerkt moeten worden, de vele verantwoordelijkheden waar we mee geconfronteerd worden, de talloze prikkels die regelmatig binnenkomen, soms wordt het ons teveel. Niet iedereen kan even goed omgaan met deze constante druk en als tegenslagen zich herhalen kunnen je emoties je de baas worden. Het verlies van zelfcontrole, je niet meer kunnen beheersen en continue een gevecht moeten leveren is niet prettig. Gelukkig is daar iets aan te doen. Met een goede techniek houd je je energie weer bij je en hoef je niet meer gefrustreerd te raken. Onmacht verandert dan in het houden van controle en frustratie verandert in het nemen van de juiste beslissingen, zodat je weer prima kunt functioneren.


Training Omgaan met eigen agressie

Heb jij moeite met agressiebeheersing en weet je soms niet goed wat je met je emoties en impulsen aanmoet? Als je snel boos wordt en overmand wordt door negatieve emoties isoleer je jezelf van je omgeving. Door jezelf kwijt te raken overschrijd je grenzen van anderen en daarmee kwets je de mensen om je heen.

Ben je gemotiveerd om je agressie beter onder controle te krijgen en wil je leren op een rustige manier op je omgeving te reageren, dan is de training Omgaan met eigen agressie een goede basis om inzicht te krijgen in je gedrag. Door je emoties beter te leren kennen en die te leren beheersen kun je op een meer passende manier reageren op je omgeving.

Niemand gedraagt zich agressief voor zijn plezier. Wij begrijpen dat als geen ander en helpen je graag weer in controle te zijn.

 


Informatie voor leidinggevenden

Geef jij leiding aan een team waarin de gemoederen soms hoog oplopen? Heb je een medewerker die zich snel persoonlijk aangevallen voelt en tijdens overleg of discussies onnodig fel reageert? Dan is de training Omgaan met eigen agressie een prima manier om de kalmte op het werk te bewaren. Met praktische vaardigheden en handige handvatten leren deelnemers snel weer in controle te komen en met zelfbeheersing te reageren. Door agressiebeheersing keert de rust weer terug op het werk en verlopen de dagelijkse werkzaamheden een stuk prettiger.