Agressie op de werkvloer

(Horeca-, winkel-, onderwijs-, gemeente-, overheid- en verzekeringskantoren,  etc).

Agressie op de werkvloer, helaas komt het voor. Agressief gedrag is in onze maatschappij een steeds groter wordend probleem. Winkeliers, personeel in de horeca, medewerkers van het openbaar vervoer of leerkrachten in het onderwijs, allemaal krijgen ze te maken met agressie bij het uitoefenen van hun functie. Of het nu gaat om verbaal geweld of fysiek geweld, agressief gedrag heeft altijd een grote impact en kan escaleren als er niet goed mee wordt omgegaan. Daarom is het van belang te weten hoe je adequaat reageert op agressie, hoe je die kunt pareren en hoe je agressief gedrag voorkomt. De gevolgen van agressie op de werkvloer zijn groot, zeker als daar geen goed gevolg aan gegeven wordt. Op de lange termijn kan agressief gedrag zelfs psychische en lichamelijke klachten veroorzaken. Een goede training helpt dat voorkomen.

Agressietrainingen

Of je nu in een winkel staat, bij mensen thuis komt, voor de klas staat of in de horeca werkt, agressief gedrag is altijd beangstigend en frustrerend. Als je de vaardigheden hebt daar op een goede manier mee om te gaan en inzicht kunt krijgen in je eigen gedrag en dat van een ander kun je veel vervelende situaties voorkomen. Wil jij beter je grenzen leren stellen en hanteren, wil je begrijpen waarom een agressor zich zo gedraagt en wil je in staat zijn de verschillende soorten agressie te herkennen? Dan is een agressietraining zoals Omgaan met verbale agressie een goede keuze. Naast het pareren van agressief gedrag kun je hier leren hoe je agressie kunt voorkomen.

Agressietrainingen voor specifieke werksituaties

Agressie op de werkvloer komt veel voor, maar ook daarbuiten kun je tijdens het uitvoeren van je functie agressie tegenkomen. Voer jij een deel van je werkzaamheden uit bij mensen thuis, dan is de training Veilig huisbezoek een uitstekende training voor jou. Heb je regelmatig te maken met mensen die zich verward kunnen gedragen, dan is de training Omgaan met verwarde personen een goede keuze. Wil je je fysiek kunnen verdedigen tegen een agressor, dan is onze Fysieke weerbaarheidstraining een training waar je veel baat bij zult hebben. In deze fysieke training leer je verweertechnieken toepassen en raak je beter in staat tijdelijk de controle te houden in dreigende situaties.

Training voor leidinggevenden

Ben je leidinggevende, teamleider, manager of medewerker van een bedrijfsopvangteam en hebben jouw medewerkers regelmatig te maken met verbaal of fysiek geweld? Dan is het belangrijk dat je hen goed op kunt vangen als er een agressie incident is geweest. Met de training Opvang, nazorg en borging agressie incidenten leer je gespreksmethodieken die helpen, weet je exact wat je wel en juist niet moet doen na een incident en kun je eenduidigheid bieden bij agressieve voorvallen.

Trainingen op maat

Onze trainingen worden “in company” gegeven en zijn altijd puur maatwerk. In onderling overleg kan de focus worden gelegd op een specifiek probleem binnen jouw bedrijf. Alle aangeboden trainingen zijn in groepsverband, maar kunnen ook (aangepast) individueel worden aangeboden.