Agressie in de zorg

Agressie in de zorg komt helaas veel voor. Vaak heeft dat te maken met een bepaald ziektebeeld, gedragsproblematiek of psychische problemen. Als je beroepsmatig regelmatig te maken krijgt met agressie is het van belang de verschillende ziektebeelden goed te kunnen onderscheiden. Zo weet je exact hoe je adequaat kunt reageren om ontstane agressie te verminderen. Of je nu regelmatig huisbezoeken aflegt, vaak in contact komt met verwarde personen, dagelijks in aanraking komt met agressie bij dementie of je fysiek beter weerbaar wilt voelen en situaties onder controle wilt houden, bij ons vind je altijd de training die bij je past. Ook als uitvoerend zorgteam is het belangrijk bewust te kiezen voor een specifieke agressie strategie zodat iedereen in het team weet wat hij moet doen. Borging van het benaderen van agressie incidenten is dan ook onontbeerlijk.

Trainingen voor agressie in de zorg

Als medewerker in de zorg krijg je te maken met diverse vormen van geweld. Heb je de vaardigheden daar op een goede manier mee om te gaan en heb je beter inzicht in je eigen gedrag en dat van de ander, dan kun je heel vervelende situaties voorkomen. Wil je beter grenzen leren stellen en hanteren, begrijpen waarom een agressor zich gedraagt zoals hij doet en wil je de diverse soorten agressie leren herkennen? Dan is het volgen van de agressietraining Omgaan met verbale agressie een goede manier om je zelfverzekerd te voelen bij incidenten. In deze training leer je niet alleen agressief gedrag te pareren, maar kun je tevens leren hoe je agressie kunt voorkomen. 

Agressietrainingen voor specifieke werksituaties

Agressie op de werkvloer komt veel voor, maar ook daarbuiten kun je tijdens het uitvoeren van je functie agressie tegenkomen. Voer jij een deel van je werkzaamheden uit bij mensen thuis, dan is de training Veilig huisbezoek een uitstekende training voor jou. Heb je regelmatig te maken met mensen die zich verward kunnen gedragen, dan is de training Omgaan met verwarde personen een goede keuze. Als je veel werkt met demente ouderen heb je veel profijt bij de training Agressie bij dementie. Wil je je fysiek kunnen verdedigen tegen een agressor, dan is onze Fysieke weerbaarheidstraining een training waar je veel baat bij zult hebben.

Training voor leidinggevenden

Ben je leidinggevende, teamleider, manager of medewerker van een bedrijfsopvangteam en hebben jouw medewerkers regelmatig te maken met verbaal of fysiek geweld? Dan is het belangrijk dat je hen goed op kunt vangen als er een agressie incident is geweest. Met de training Opvang, nazorg en borging agressie incidenten leer je gespreksmethodieken die helpen, weet je exact wat je wel en juist niet moet doen na een incident en kun je eenduidigheid bieden bij agressieve voorvallen.

Trainingen op maat

Onze trainingen worden “in company” gegeven en zijn altijd puur maatwerk. In onderling overleg kan de focus worden gelegd op een specifiek probleem binnen jouw bedrijf. Alle aangeboden trainingen zijn in groepsverband, maar kunnen ook (aangepast) individueel worden aangeboden.